28.07.2011 kl. 12.18

Politikere må måske selv til lommerne

Juridisk slagsmål om ulovligt byggeri risikerer at koste tre byrådsmedlemmer i Frederikshavn dyrt

En sag om et nyopført hus på første parket ved stranden i Skagen er kørt helt af sporet og kan nu føre til at tre medlemmer af Frederikshavns plan- og miljøudvalg bliver gjort personligt erstatningsansvarlige.

De tre politikere - Paul Rohde Andersen (SF), Pia Karlsen (V) og Jens Hedegaard (S) - blokerede nemlig for at huset kunne bygges færdigt. Men Jens Hedegaard mener ikke, at der er grund til at ryste på hånden.

- Jeg mener jeg er i min gode ret til at tage stilling ud fra de overordnede hensyn, som lokalplanen skal varetage. Jeg har gennem flere år lyttet grundigt til skagboerne. De vil bevare byens gamle miljø. Så skal vi politikere også støtte dem, siger han til Lokalavisen Frederikshavn.

Fejl på fejl

Der er begået fejl på fejl i sagen om Vestre Strandvej 56. Først og fremmest er huset langt større end lokalplanen tillader på en så lille grund. Miljø- og Naturklagenævnet bad derfor kommunen om en lovliggørelse.

Det kunne gøres ved at dispensere fra lokalplanen. Men i stedet pålagde politikerne bygherren en fysisk lovliggørelse.

Frem for at ændre på bygningens tag, hvilket politikerne gerne havde set, omdannede bygherren i det reviderede projekt loftsarealet til boligareal. Forvaltningen vurderede at det nye byggeprojekt levede op til alle krav, og derfor var udvalgsformand John Christensen (V) og Erik Sørensen (S) klar til at give grønt lys.

Nu har bygherrens advokat indklaget kommunen for både Miljø- og Naturklagenævnet og Statsforvaltningen Nordjylland om at gå ind i sagen. Han opfordrer samtidig statsforvaltningen til at bruge den mulighed, der er i styrelsesloven for at gøre de tre politikere økonomisk ansvarlige for det, han kalder "uforsvarlig adfærd".  

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere må måske selv til lommerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger