27.07.2011 kl. 09.49

Udsigt til flere lukkedage næste år

Hver anden børnechef forventer flere besparelser, viser rundspørge. FOA ønsker en grænse for hvor dybt der kan skæres på personalet

Der er dårligt nyt til de, der er godt og grundigt trætte af børneinstitutionernes lukkedage. Næste år kommer der nemlig endnu flere af dem. Det tyder en undersøgelse fra FOA i hvert fald på.

Fagforbundet har spurgt 70 af landets børnechefer om de forventer at skulle gennemføre besparelser i 2012 - og det svarer 28 af dem ja til.

- Vi er ved at få en meget bekymrende situation. Det voldsomme pres på personalet går ud over omsorgen til det enkelte barn, siger formand for FOA’s pædagogiske sektor Jakob Sølvhøj til Avisen.dk.

FOA vil have en grænse...

Hver femte børnechef svarer i undersøgelsen, at vedkommende forventer at afskedige mere personale, mens andre besparelsesinitiativer er flere lukkedage og tidligere overflytning fra de dyre vuggestuer til de noget billigere børnehave.

FOA efterlyser nu et nationalt loft for hvor mange børn, der må være pr. pædagog i institutionerne. Det vil indebære, at der højst må være tre vuggestuebørn pr. pædagog, mens der i børnehaver og fritidsordninger højst må være henholdsvis seks og ti børn pr. pædagog.

... men nytter det? 

Men den løsning fejer formanden for Albertslunds børne- og undervisningsudvalg af bordet.

- Jeg tror desværre, at mange kommuner vil se en maksimumgrænse for antallet af børn pr. pædagog som en lav barre, man kan stile efter, når man laver besparelser, siger Jens Mikkelsen (S).

Han håber selv, at Albertslund til næste år vil kunne tilbagerulle nogle af nedskæringerne på daginstitutionernes åbningstid.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udsigt til flere lukkedage næste år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger