22.07.2011 kl. 09.24

Forstæder vil bygge sig til vækst

Flere og flere vender forstadslivet ryggen. Men det kan nye boliger i grønne områder dæmme op for, mener hver tredje kommune omkring København

Hver anden kommune i hovedstadsområdet vil i de kommende 20 år opleve, at mere end ti procent af de bedste skatteydere i den erhvervsaktive flytter ud af kommunen. Men mange af dem er klar med en løsning. De vil nemlig bygge sig til befolkningsvækst.

Ifølge en rundspørge, som Berlingske har foretaget, vil hver tredje kommune i Region Hovedstaden nemlig søge Miljøministeriet om lov til at opføre familieboliger på ubebyggede grønne arealer for derved at tiltrække flere børnefamilier.

1000 børnefamilier på 10 år

En af de kommuner, der har de planer, er Helsingør.

- Det er et problem for os, at det er de produktive skatteydere, der vælger at flytte til København. Derfor har vi en vision om at tiltrække 1000 nye børnefamilier inden for en 10-årig periode, siger Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V), til Berlingske.

Miljøminister Karen Ellemann (V) er i udgangspunktet positivt indstillet, og er allerede opmærksom på kommunernes udfordringer.

- Der er rigeligt med ubebyggede arealer uden for Ring 3, der er reserveret til boligformål, siger Karen Ellemann til avisen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forstæder vil bygge sig til vækst Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger