18.07.2011 kl. 09.41

Storbyer vil vokse eksplosivt

Flere danskere vil vinke farvel til den landlige idyl og sige goddag til det pulserende storbyliv i løbet af de næste 30 år

Den tiltagende urbanisering, som vi ser på globalt plan i disse år, vil også slå igennem herhjemme.

Flere og flere danskere vil nemlig i de kommende 30 år forlade deres bopæl på landet og i de små bysamfund til fordel for en storby. Frem mod 2040 vil indbyggertallet i København, Aarhus, Odense og Aalborg vokse eksplosivt.

- De levende storbyer er vækstcentre, som har en stigende tiltrækningskraft på folk, især de unge. Her findes de store kvalitetsuniversiteter, de bedste job samt kulturtilbud, der skaber liv og glæde, siger professor i geografi ved Københavns Universitet Christian Wichmann Matthiessen til Berlingske.

København nærmer sig 700.000

Udviklingen er allerede i gang. Siden 2001 er antallet af personer, der ikke bor i et byområde faldet med 9 procent. I år er der således 721.935, der bor på landet, viser tal fra Danmarks Statistik, der også står bag en befolkningsprognose, som viser at urbaniseringen særligt vil slå igennem i København og Aarhus.

Mens hovedstaden vil have 29 procent flere indbyggere i 2040 og altså nærme sig 700.000 indbyggere, vil Aarhus vokse 24 procent. Aalborg bliver 12 procent større, mens Odense vokser ni procent.

Både sidste år og i år er København vokset med omkring 1.000 indbyggere om måneden, og overborgmester Frank Jensen (S) siger til Berlingske, at byen er klar til endnu større vækst i fremtiden.  

- I dag er det trendy at være en storbyfamilie, siger han til avisen.

Samlet set vil vi være 6,2 millioner danskere i 2040, viser befolkningsprognosen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Storbyer vil vokse eksplosivt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger