11.07.2011 kl. 08.46

Pensionspenge kan medfinansiere anlæg

Kostbare renoveringer af kloakker, skoler og veje kan passende finansieres af pensionsselskaber, mener forsker. KL kalder idéen for ’sommerkuller’

Midler fra pensionsselskaberne kan være en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til dyre anlægsprojekter som for eksempel renovering af skoler og veje. Det mener flere pensionsselskaber, og de bakkes nu op af professor, ph.d. Carsten Greve fra Copenhagen Business School.

- Der er formentlig stadig nogen, der vil sige, at det er det første skridt i retning af en privatisering. Men efter finanskrisen er situationen skiftet. Der er mangel på offentlige kroner, men der er stadig et investeringsbehov, siger han til Dagbladet Information.

Han påpeger, at danske pensionskasser allerede deltager i adskillige offentligt-private partnerskaber i udlandet.

- Man kan sige, at der er en underlig logik i, at vi har nogle danske pensionskroner, som ikke kan investere i den slags projekter i Danmark, men gerne i Tyskland og alle mulige andre steder, siger han til avisen.

KL: For dyrt

Mens både Folketinget og kommunerne Esbjerg, Haderslev, Guldborgsund og Frederikshavn har vist positiv interesse overfor idéen om at lade pensionsselskaber finansiere en del af anlægudgifterne, er formanden for KL’s teknik- og miljøudvalg, Kalundborg-borgmester Martin Damm (V), mildt sagt skeptisk.

- I dag kan vi låne i Kommunekredit til en meget lav rente med kommunegaranti. Det vil alt andet lige blive meget dyrere, hvis pensionskasserne skal have forrentet deres penge, så det må være et udslag af sommerkuller på Christiansborg, siger han til DR Sjælland.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Pensionspenge kan medfinansiere anlæg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger