07.07.2011 kl. 09.33

Lokalplaner skal hindre oversvømmelser

Der skal være mulighed for at kræve græstage og tage andre klimahensyn i lokalplanerne, foreslår regeringen

Kommunerne skal kunne kræve vandsugende græstage eller vådområde i lokalplanerne, så oversvømmelser bedre kan forebygges. Det skal også være muligt at kræve at nybyggeri forsynes med solenergi og jordvarme.

Det mener regeringen, der barsler med et lovforslag om grønne lokalplaner. Forslaget ventes sendt i høring i august og kan dermed vedtages i næste folketingssamling.

Med den nuværende lovgivning i hånden har kommunen kun mulighed for at stille krav til nybyggeri i reviderede lokalplaner for områder med arkitektoniske, æstetiske eller funktionelle begrundelser. Og det har vist sig ikke at være tilstrækkeligt.

Eksisterende lov har været en hæmsko

- Lovgivningen har begrænset udviklingen, fordi kommunerne har haft problemer med at formulere sig ud af det, når de har villet tilgodese for eksempel vandafledning. Det skal lovændringen rette op på, siger kontorchef i Naturstyrelsen, Sanne Kjær, til Ritzau.

Ændringen af lovgivningen vil få størst konsekvenser for helt nye lokalplaner. Ved revidering af de eksisterende planer er der begrænsninger for, hvor store ændringer kommunerne kan kræve.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny lov skal hindre oversvømmelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger