14.01.2011 kl. 10.34

Stopper betaling til omstridt firma

Mistanke om snyd får Aarhus Kommune til at stoppe betalinger til det politianmeldte HandiHelp
tekst Mads Tourlin

Aarhus Kommune har valgt at stoppe betalingerne til det omstridte firma HandiHelp. Firmaet blev torsdag aften mistænkt for at snyde med offenlige midler i TV 2 programmet Operation X, og firmaet er blevet politianmeldt af Københavns Kommune. 

Det er dog ikke en mistanke om snyd med offentlige midler, men derimod en strid om en tilbagebetaling af for meget udbetalt moms på i alt 5,4 millioner kroner.

På trods af adskillige rykkere har HandiHelp nægtet at betale de 5,4 millioner kroner tilbage, og Aarhus Kommune har derfor stoppet betalingerne til firmaet siden december 2010.

Derudover vil kommunen ikke indgå nye betalinger til firmaet, før sagen er afklaret.

Mistanke om overfakturering

Aarhus Kommune betaler først til firmaet igen, når momsbeløbet er udlignet.

Samtidig er kommunen og handicapfirmaet uenige om flere regninger fra HandiHelp, hvor kommunen mener, der er blevet overfaktureret i forhold til kommunens takster og bevillinger.

Her kræver kommunen også, at firmaet betaler tilbage til kommunen.

Chef for voksenhandicapområdet i Aarhus Kommune, Carsten Wulff Hansen, mener, det er et problem, at handicappede og handicapfirmaet kan indgå en aftale, uden at kommunen skal godkende firmaet.

Ingen betydning for handicappede

I alt har 19 handicappede i Aarhus Kommune valgt HandiHelp, men striden mellem kommunen og firmaet vil i første omgang ikke betyde noget for dem.

Kommunen vil dog ikke afvise, at stoppe bevillingen med HandiHelp, hvis samarbejdet går i hårdknude, og firmaets ydelser bliver tolket som en misligholdelse af de handicappedes bevillinger.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stopper betaling til omstridt firma Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger