14.01.2011 kl. 07.43

Anmelder snyd med handicaphjælp

Københavns Kommune anmelder handicapfirma til politiet. Også socialministeren går ind i sagen

Mistanke om svindel med hjælp til handicappede får nu Københavns Kommune til at anmelde firmaet HandiHelp til politiet.

Firmaet blev i aftes afsløret i programmet Operation X. Ifølge udsendelsen forsøger forretningen, der administrerer kommunale hjælpeordninger for multihandicappede borgere, at snyde med hjælpen.

Det drejer sig om den såkaldte BPA-ordning, som handler om borgerstyret personlig assistance og om aflastning til handicappede børn.

Københavns Kommune har ifølge Ekstra Bladet gentagne gange forgæves forsøgt at få HandiHelp til at forklare, hvorfor de afkræver kommunerne store beløb for ydelser, der aldrig bliver leveret.

- Vi kan ikke få nogen som helst svar fra dem. I stedet har de bombarderet os med alle mulige uvedkommende papirer fra deres advokater, siger direktør i socialforvaltningen i Københavns Kommune, Jens Elmelund, til avisen.

Brådne kar

Socialminister Benedikte Kiær (K) ser med stor alvor på sagen. Hun er bange for, at brådne kar kan ødelægge en god ordning, hvor handicappede borgere skal have større valgfrihed samtidig med, at handicaphjælpere får ordnede ansættelsesforhold.

- Et enkelt firmas tvivlsomme måde at agere på, må ikke diktere ny regulering på området, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er kommunalbestyrelsens generelle pligt at undersøge og følge op på, om de penge, der gives til BPA, går til det rigtige formål. Kommunerne kan følge op igennem deres almindelige tilsynsforpligtelse og ved store afvigelser i de regninger, der kommer og gennemføre stikprøvekontroller, siger ministeren.

Ministeren vil nu gå i dialog med kommunerne om sagen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Anmelder snyd med handicaphjælp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger