13.01.2011 kl. 11.22

FOA: Servicefald i daginstitutionerne

Lavere forældrebetaling i institutioner går ud over service og omsorg, mener FOA
tekst Mads Tourlin

Flere steder bliver det billigere for forældre at have deres barn i daginstitution, viser en ny undersøgelse fra FOA.

Hvis en kommune skærer i udgifterne i daginstitutioner, må forældrebetalingen højest udgøre 25 procent af driftsudgifterne.

Frygter forringelser

Formanden for pædagogisk sektor i FOA, Jakob Sølvhøj, frygter serviceforringelser i institutionerne:

- Besparelsen for forældrene er minimal, så de vil stort set ikke kunne mærke et prisfald. Men de forringelser der sker i servicen i 2011 vil være til at tage og føle på, siger han.

Mens det bliver billigere at sende sit barn i daginstitution, så stiger prisen for at få passet børn i de fleste af landets SFO’er. Her er intet loft over forældrebetalingen, og FOA’s undersøgelse viser, at der er sket en taktsstigning på 1,7 procent for fuldtid og 2,5 procent for eftermiddagspasning.

Flytter børn tidligere

Ifølge FOA har 26 kommuner valgt at flytte børn tidligere fra vuggestue til børnehave, og at 67 procent af landets børn flytter tidligere fra børnehave til SFO, selvom de ikke er begyndt i skole.

- Færre ansatte, der skal tage sig af flere børn, mindre tid til omsorg, kortere åbningstider og flere lukkedage. Det er blot nogle af konsekvenserne, som forældre og børn kommer til at mærke i landets dagsinstitutioner, advarer Jakob Sølvhøj.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: FOA: Servicefald i daginstitutionerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger