Foto: Dansk Atletik Forbund
Foto: Dansk Atletik Forbund
12.01.2011 kl. 07.54

Kollaps kan koste dyrt

Snemasser fik en kæmpehal i Valby til at styrte sammen. Københavns Kommune skal måske betale

Manglende snerydning kan ende med at koste Københavns Kommune dyrt, efter taget på Club Danmark Hallen i Valby brasede sammen i julen.

Den store idrætshal ejes af en fond, men kommunen står for driften og har derfor også ansvaret for tagkollapset, der fandt sted juleaftensdag. Ifølge Københavns Ejendomme lå der snedriver på op til to en halv meter på taget, der altså ikke kunne klare det tunge pres.

Specialkonsulent Dennis Krabbe fra Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning erkender, at kommunen ikke havde ryddet sne fra taget.

- Vi har ikke nogen retningslinjer for rydning af sne på taget. Så det har vi ikke gjort, siger han til avisen Licitationen.

Taget skal ryddes

Hallen er forsikret hos Alm. Brand, der nu er ved at lave tekniske undersøgelser af tagkonstruktionen. Hvis der var tale om en konstruktionsfejl, er det en forsikringssag, men skyldes kollapset alene snemængderne, hænger kommunen på regningen.

Konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra brancheorganisationen Forsikring og Pension forklarer, at det er op til forsikringstageren at sørge for, at der ikke ligger store mængder sne på et tag.

- Det betyder, at vedkommende er forpligtet til at gøre en indsats for at rydde sne, med mindre vedkommende sætter livet på spil. Hvis forsikringstageren ikke har levet op til disse regler, kan forsikringsselskabet afvise at dække skaden, fortæller han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kollaps kan koste dyrt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger