28.02.2011 kl. 06.04

Færre og dygtigere skoleledere

De sidste seks år er der sket en stigning på 260 procent i antallet af skoleledere, der har taget en lederuddannelse

Forleden viste en undersøgelse, at der i de kommende år vil blive mellem 250 og 300 færre skoleledere som følge af de mange skolelukninger og sammenlægninger.

Det sker på trods af, at en ny undersøgelse nu viser, at skolelederne uddannelsesmæssigt aldrig har været så godt til opgaven, som de er nu.

Mens der i 2004 blot var 17 procent af skolelederne, der havde en diplom- eller masteruddannelse, var det tal sidste år steget til 61 procent. Det viser en undersøgelse, som Lederne, Syddansk Universitet og Kommunaldirektørforeningen har gennemført.

- Det er meget vigtigt for folkeskolen og dens udvikling. Undersøgelser har vist, at skolelederens kompetencer er den væsentligste faktor for skolernes udvikling, siger skoleledernes formand Anders Balle til Berlingske Tidende. 

Kvalitetsreformen

Den uddannelsesmæssige forbedring skyldes især, at der med kvalitetsreformen blev afsat 200 millioner kroner frem til 2011, så kommunerne kunne tilbyde lederuddannelse til 12.000 kommunale ledere. Det har kommunerne opfyldt til fulde, og faktisk viser undersøgelsen, at kommunerne har tilbudt lederuddannelse til 15.000 ledere.

- Kommunerne har været fremsynet og sagt, at de simpelthen ikke har råd til at spare på lederuddannelsen. De er nødt til at opkvalificere lederne, hvis de skal stå distancen i fremtiden, siger Stine Hinge-Christensen fra KL’s Center for ledelsesudvikling, til avisen.

De 61 procent, som sidste år havde en diplom- eller masteruddannelse, dækker både over de skoleledere, der har afsluttet uddannelsen, og dem, der var ved at tage den i 2010.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færre og dygtigere skoleledere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger