24.02.2011 kl. 10.37

Vil samarbejde med kritisk forening

Køge Kommune er positiv over for ny forening for forældre til specialbørn og vil gerne i dialog med kritikerne
tekst Mads Tourlin

I protest mod Køge Kommune har forældre til børn med for ADHD og autisme oprettet Foreningen for forældre med specialbørn i Køge Kommune.

Foreningen anklager kommunen for at se forældrene som fjender, fordi deres børn koster flere penge end normale børn.

Køge Kommune er dog glad for kritikerne og vil gerne samarbejde med forældrene.

- Det er positivt, at en gruppe forældre er gået sammen i et netværk, hvor de kan trække på hinandens erfaringer. Vi tager samtidig den rejste kritik alvorligt, og vi vil selvfølgelig meget gerne være i en god dialog med forældre, der har børn med særlige behov, siger børne- og ungedirektør Tobias Stax.

Stigning af specialbørn

De seneste år har der været en markant stigning i antallet af børn, der har fået diagnosen autisme eller ADHD i Køge Kommune. Kommunen har derfor, på trods af nedskæringer, udvidet budgettet til børn, der har brug for specialundervisning.

Sidste år fik kommunen 34 klager fra forældre, der var utilfredse med deres børns tilbud. 16 klagede til Klagenævnet for vidtgående specialundervisning, og her fik forældrene ret i fire sager.

Den nydannede forening mener, at kommunen presser forældrene så hårdt, at børnene risikerer at blive sendt på en døgninstitution.

- Alene af den grund bør kommunen tage sig sammen og hjælpe os i stedet for at modarbejde os. Vi føler os meget alene i vores bekymringer og i kampen mod Køge Kommunes uhyrligheder, siger Torsten Lykke Hansen fra foreningen til Dagbladet Køge.

Vil følge op på kritik

Tobias Stax vil arbejde for, at kommunen bliver bedre til at hjælpe frustrerede forældre.

- Det er vigtigt, at vi lytter og handler på de synspunkter og oplevelser, som vores brugere og forældre har. Derfor opfordrer jeg forældre, som har kontaktet den nye forening for specialbørn, til at videresende deres henvendelser til mig. Så skal jeg sikre, at der bliver fulgt op på de konkrete kritikpunkter, lover børne- og ungedirektøren.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil samarbejde med kritisk forening Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger