04.02.2011 kl. 07.54

Må selv betale kaffen

Ansatte på offentlige arbejdspladser må oftere betale for kaffen end på private arbejdspladser

Ansatte drikker i gennemsnit 2,6 kop kaffe, mens de er på arbejde.

Men når det kommer til spørgsmålet om, hvem der betaler for kaffen, er der stor forskel mellem offentlige og private arbejdspladser.

Således viser en undersøgelse, som Wilke har lavet for Avisen.dk, at kun syv procent af de privatansatte betaler for kaffen på jobbet, mens 30 procent på offentlige arbejdspladser selv må betale.

- Vi er ikke i en situation, hvor vi har økonomisk mulighed for gratis personalegoder. Og lærerne betaler jo kun et tilskud, lyder det fra skoleleder Jette Nauntofte, Skovbakkeskolen i Odder, hvor medarbejderne betaler 300 kroner om året for fri kaffe.

Det betaler sig

Private arbejdsgivere mener, at fri kaffe til personalet rigeligt betaler sig.

- Gratis kaffe er en del af et regnestykke, som ikke bliver bogført, men findes i medarbejdernes hoved, siger HR-strateg Poul Bonde Jensen, Jyske Bank, til Avisen.dk og fortsætter:

- Der skal være en balance mellem den tillid, de bliver vist, og så at de lige tænker, ”at nu bliver jeg et kvarter længere, uden at jeg skriver det nogen steder. Jeg tror, at den gratis kaffe så rigeligt betaler sig, siger Poul Bonde Jensen.

I undersøgelsen har 400 ansatte svaret på spørgsmål om deres kaffeforbrug på jobbet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Må selv betale kaffen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger