02.02.2011 kl. 07.49

Ulovlig udsmidning i Aabenraa

Socialministeriet underkender Aabenraa Kommunes beslutning om at ekskludere børn fra fritidsklubber

Aabenraa Byråd var for ivrig med sparekniven, da man sidste år besluttede at smide eleverne fra 7. klasse ud af kommunens fritidsklubber.

Foreningen De Danske Børneinstitutioner, FDDB, klagede efterfølgende til Socialministeriet, som nu har givet foreningen ret.

- For det første blev vi ikke orienteret om beslutningen. Vi fik det at vide samtidig med, at forældrene fik brev om, at de unge blev smidt ud. For det andet er det ikke lovligt, og det kunne vi have fortalt, hvis de have talt med os, fortæller FDDB-formand Lena Thiellesen til JydskeVestkysten.

 - Det ville have været naturligt at lade de unge gå der resten af dette skoleår, når det alligevel til den tid står klart, om fritidshjem og -klubber bliver private, og om det bliver os i FDDB, der skal drive dem, siger hun.

Jørn Ulrik Larsen (SF), formand for kommunens udvalg for skole og dagtilbud, tager ministeriets afgørelse til efterretning og noterer sig, at beslutningen om at smide de i alt 99 elever ud af klubberne viste sig at være ”på kant”.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ulovlig udsmidning i Aabenraa Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger