14.12.2011 kl. 10.08

Projektkommuner gavner unges trivsel

Kommunale projekter landet over forebygger at børn og unge udvikler psykiske lidelser og mistrives

Angst, depression og aggressiv adfærd bliver bekæmpet hos børn og unge, før det for lov til at udvikle sig til deciderede psykiske lidelser.

Siden 2007 har knap 7.000 børn og unge medvirket i 14 kommunale projekter landet over, der skulle hjælpe dem til bedre trivsel, før en psykiatrisk henvisning og behandling bliver nødvendig.

Og indsatsen har virket. Både børn og unge trives bedre, og langt flere unge kommer i gang med og færdiggør en ungdomsuddannelse, skriver metroXpress.

Samtidig indikerer evalueringen af de seneste fire års projekter, at der er penge at spare med blandt andet færre henvisninger og indlæggelser.

- Det kommer ikke bag på os, at en tidlig indsats har en effekt for børn og unges trivsel. Og samtidig viser det sig nu, at man også kan spare penge, siger Knud Kristensen, der er formand for Landsforeningen SIND.

Sæt penge af på finansloven

Men hos SIND bekymrer man sig alligevel om fremtidsudsigterne for succesprojekterne.

- Efter min mening er der kun én vej frem – og det er at sætte penge af på finansloven. Det er meget usikkert, om kommunerne mener de har råd til at prioritere sådanne nye forebyggelsesprojekter, siger Knud Kristensen.

Og det er da heller ikke sikkert, at de gode erfaringer kan blive landsdækkende lige foreløbigt.

- De her erfaringer skal simpelthen ud til resten af kommunerne. Økonomisk er det en meget stor opgave, men forhåbentlig kan kommunerne se fordelene ved at investere i forebyggelse, siger Jane Findahl (SF), der er formand for børne- og kulturudvalget i KL.

Mere end to tredjedele af projekterne bliver permanente. De bliver delvist finansieret af kommunerne og skolerne selv og af statspuljemidler.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Projektkommuner gavner unges trivsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger