14.12.2011 kl. 08.56

Fynsk enighed om en letbane

De fynske borgmestre står last og brast om at kræve en letbane i Odense, men pengene er der ikke

Skønt den statslige finansiering af en letbane i Odense hænger i en tynd tråd, står de fynske borgmestre last og brast i kravet om, at en letbane skal bygges.

- For os er letbanen et fælles fynsk projekt og indgår sammen med en parallel forbindelse over Lillebælt, tog i timedrift mellem de største byer i landet samt udvidelse af E20 med et tredje spor i de prioriteter, vi står samlet om, siger Nyborgs borgmester Erik Christensen (S) efter et møde i Borgmesterforum.

Optimisme på trods

Problemet er den statslige finansiering, da letbanen ikke er blevet prioriteret i forhold til de 94 milliarder kroner, som statens infrastrukturfond har uddelt til veje, jernbaner og letbaner frem til 2020.

De manglende statslige penge har ikke slået de fynske borgmestre ud.

- Jeg tror faktisk, at den brede enighed her på Fyn kan være afgørende for en højere prioritet af letbanen på nationalt plan. Når alle ti kommuner på Fyn er enige, må det veje tungt på Christiansborg. Vi trænger til vækst på Fyn, og det kan en letbane bidrage til. Derfor står vi last og brast med hinanden i den her sag, siger Svendborgs borgmester Curt Sørensen (S)

Den statslige medfinansiering er afgørende, hvis det dyre projekt skal gennemføres. Således ventes det, at anlægsudgifterne til første etape på 14,5 kilometer løber op i 1,8 milliarder kroner. Prisen for det samlede linjenet på 21 kilometer ventes at blive på 2,6 milliarder kroner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fynsk enighed om en letbane Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger