13.12.2011 kl. 15.53

Borgmestre: drop betalingsringen

Københavnske omegnskommuner kræver efter et møde, at regeringen først får styr på den kollektive trafik

Betalingsringen er en dårlig idé, og det vil få alvorlige konsekvenser for omegnskommunerne, hvis den indføres, før der er investeret i bedre kollektiv trafik.

Sådan lyder budskabet fra 15 borgmestre fra de københavnske omegnskommuner til regeringen. De var tirsdag samlet til stormøde på rådhuset i Rødovre, hvor de blev enige om en række krav, skriver Ritzau.

Som udgangspunkt kræver borgmestrene, at regeringen dropper betalingsringen. Hvis regeringen alligevel fastholder, at der skal være en betalingsring, vil borgmestrene som minimum have udskudt projektet.

Invester i kollektiv trafik

Det skal ske indtil der er sikret penge til en bedre og billigere kollektiv trafik og parkeringsanlæg, så borgerne kan komme af med deres biler ved trafikknudepunkterne.

- Det vil få store konsekvenser for omegnskommunerne, hvis man bare laver en betalingsring uden at lave de nødvendige store investeringer i kollektiv trafik, inden man går i gang med det, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S), der er talsmand for de 15 borgmestre.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) mener, at udtalelsen fra omegnsborgmestrene indeholder en lang række gode forslag, som naturligt vil indgå i det forberedende arbejde.

- Jeg er meget enig i, at der er behov for investeringer i kollektiv trafik. Det er klart, at med et provenu fra trængselsafgifter bliver det muligt at investere i bedre og billigere kollektiv trafik, siger Henrik Dam Kristensen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre: drop betalingsringen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger