12.12.2011 kl. 09.20

Vestjyske seminarer atter truede

Fremtiden for Nr. Nissum og Skives læreruddannelser afgøres i dag
tekst Mads Anker

De to seminariebyer Nr. Nissum og Skive risikerer at miste deres læreruddannelser i dag. For bestyrelsen for professionshøjskolen VIA University College vil nemlig beslutte, om uddannelserne skal flyttes til Holstebro og/eller Viborg. Det skriver Kristeligt Dagblad.

For to år siden besluttede VIA University College at bevare læreruddannelsen i de to byer efter protester fra lokalbefolkningen.

Men siden da har professionshøjskolen fået lavet en analyse, der opstiller flytningen som en mulighed på ny. Det er også på tapetet, at slå seminariernes administration sammen.

- Det er en reel mulighed, vi overvejer, at flytte læreruddannelsen fra de to byer, siger rektor for VIA University College Harald Mikkelsen.

- Der er nogle ulemper i forhold til sammenhængen med andre uddannelser, og der har for nogle år siden været problemer med et meget lille optag af studerende. I forhold til den nuværende struktur med mange linjefag vil det ikke være pædagogisk bæredygtigt, fortæller han.

Stor betydning for lokalsamfundet

Jeppe Hvas Andersen repræsenterer professionshøjskolens i alt 17.000 studerende i bestyrelsen og mener, det er rent økonomiske hensyn, som har nu truer de to seminariers fremtid.

- Vi mener bare, der bør være tilfredshed med, at Nr. Nissum og Skive opfylder de faglige krav. Vi kan ikke se, hvorfor der igen skal være blæst om dem, når nu de betyder så meget for lokalsamfundenes identitet og har stor lokal opbakning, siger han.

- At flytte dem vil være at centralisere bare for at centralisere, forklarer Jeppe Hvas Andersen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vestjyske seminarer atter truede Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger