12.12.2011 kl. 07.04

S-borgmestre vil kaste grus i maskineriet

S-borgmestre sætter alle sejl til for at få regeringen til at droppe eller udskyde en betalingsring om København

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) får kamp til stregen i sine bestræbelser på at få vedtaget en betalingsring om København i denne folketingssamling.

Det lover en række socialdemokratiske borgmestre fra Københavns vestegn.

De kræver, at valgløfter om en bedre og billigere kollektiv trafik skal indfries, før en betalingsring bliver en realitet. Ellers vil omegnskommunerne står tilbage med massive trafikproblemer.

- Det giver slet ingen mening for borgerne, hvis ikke de nødvendige investeringer i infrastruktur og parkeringsforhold er gennemført på forhånd, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) til Berlingske Tidende.

Som talsmand for 15 københavnske omegnsborgmestre lover han, at det kommer ikke til at gå stille af sig.  Ifølge avisen truer borgmestrene forud for et stormøde om betalingsringen i morgen med at kaste grus i maskineriet, hvis regeringen ikke indfrier sit valgløfte.  Erik Nielsen nævner muligheden af at iværksætte egne undersøgelser.

Frygter miljøproblem

Ifølge Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) vil man uden en massiv udbygning af den kollektive trafik flytte et miljøproblem fra København til omegnskommunerne, der vil blive plaget af omvejskørsel og brugt som parkeringsplads af bilister, der vil undgå at betale afgift.

Regeringens støtteparti Enhedslisten lover borgmestrene støtte, skønt partiet står bag etableringen af en betalingsring.

Partiets trafikordfører Per Clausen siger, at der som minimum bør indsættes hurtigbusser til København. Desuden skal kapaciteten på S-banen øges.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-borgmestre vil kaste grus i maskineriet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger