09.12.2011 kl. 10.17

Ekstra millionregning til Kolding

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kræver 13 millioner kroner ekstra af kommunen i spildevandsafgift
tekst Mads Anker

Det er ikke ligefrem en julegave, Kolding Kommune risikerer at få tilsendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Derimod får kommunen måske en ekstra regning på 13 millioner kroner for en spildevandsafgift.

Men det beløb er langt fra rimeligt, mener kommunen.

De 13 millioner kroner svarer til, hvad Kolding Kommune har betalt for lidt i såkaldt vejafvandingsbidrag i årene 2007-2010, ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som vil have beløbet modregnet i statsstøtten for fjerde kvartal næste år. Det oplyser P4 Trekanten.

Men udregningen af beløbet bliver undsagt af Kolding Kommune

- Vejafvandingsbidraget dækker simpelthen, at vi må lade vejvandet i de områder af kommunen, hvor der er kloakeret, løbe i kloakken. Altså løbe i spildevandssystemet, siger formand for teknik og boligudvalget Knud Erik Langhoff (K).

Stor forskel på spildevandet

Reglerne siger, at kommunerne skal betale op til otte procent af spildevandsselskabets anlægsomkostninger.

Men der er stor forskel på, hvor mange veje, fortove og parkeringspladser kommunerne har. Derfor er det også forskel på, hvor meget spildevand, der løber ned i kloakkerne, påpeger udvalgsformanden.

- Vi synes egentlig, at det havde været mere rimeligt, hvis man havde fastsat taksterne ud fra antal kvadratmeter befæstet vejareal, som benytter sig af at lade vandet løbe ud i spildevandssystemet, siger Knud Erik Langhoff.

Sagen skal nu behandles i Forsyningssekretariatet under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. KL er også gået ind i sagen.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ekstra millionregning til Kolding Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger