09.12.2011 kl. 07.25

Borgmester: Saft er ikke forbudt

En faglig vejledning om at tilbyde andre drikkevarer end saftevand, påpeger sundhedsborgmester

Københavns Kommune respekterer, at beboere på plejehjem befinder sig i deres eget hjem. Derfor kan de naturligvis også i fremtiden drikke saftevand, hvis de ønsker det.

Sådan lyder det fra Københavns sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF), der samtidig afviser, at der er tale om et forbud, som nogle medier har skrevet.

 - Der er i stedet tale om en faglig vejledning til medarbejderne om at tilbyde andre drikkevarer end saftevand på plejehjemmene. Det skyldes, at de ældre på plejehjem ofte er for tynde og har brug for drikkevarer, der er fyldt med næring og energi. Det kan f.eks. være kakaomælk, drikkeyougurt og koldskål, siger Ninna Thomsen.

Hun påpeger, at Københavns Kommune følger en vejledning fra Servicestyrelsen, som anbefaler drikkevarer med næring i.

- Saftevand fylder maven, og dermed bliver det vanskeligere at have appetit til at spise den gode mad, som de ældre har brug for at opretholde en god vægt og holde sig friske.

Lad dem få, hvad de vil have

Birthe Skaarup (DF), Københavns Kommunes sundhedsudvalg, mener, at der reelt er tale om et forbud, for når de ældre ikke må få saftevand, så opfatter de det som et forbud, siger hun til 24timer.

- Lad dem få, hvad de vil have. Hvis jeg var på plejehjem, ville jeg aldrig drikke koldskål eller kakaomælk. Jeg kan ikke fordrage det, siger hun til avisen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Saft er ikke forbudt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger