05.12.2011 kl. 10.12

Udbud af hjælpemidler svarer sig

Op til 40 procent af udgifterne kan spares væk i kommunerne ved udlicitering, viser ny undersøgelse
tekst Mads Anker

Gevinsten ved at udlicitere offentlige opgaver til private virksomheder er større, end man tidligere har antaget, viser ny undersøgelse.

Op til 40 procent af udgifterne kan spares væk i kommunerne, viser undersøgelsen, som Rambøll Management Consulting har udarbejdet for Udbudsrådet, der er et uafhængigt råd, hvor både Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Dansk Industri, Dansk Erhverv, KL og mange andre interesseorganisationer er medlemmer.

Kæmpe potentiale

Ti kommuner har deltaget i undersøgelsen af, hvor meget der kan spares ved at sende driften af hjælpemiddelcentre i udbud, skriver Berlingske.

- De ti undersøgte kommuner har sparet mellem ni og 40 procent af deres udgifter på dette område. Så der er et kæmpe potentiale for at spare udgifter på andre områder også, hvis der gøres mere brug af udlicitering, siger formand for Udbudsrådet Jørgen Lindegaard.

Store forskelle i udliciteringen

Jørgen Lindegaard påpeger, at 21 procent af alle kommunale opgaver i dag er udliciteret, men det dækker over meget store forskelle. Enkelte kommuner er helt oppe på 50 til 60 procent., mens andre er nede på fem til ti procent.

- En del kommuner vælger disse løsninger fra. Det sker af politiske årsager, eller fordi fagforeningerne ofte stritter imod, fortæller han.

Den tidligere regering havde et mål om, at 25 procent af alle kommunale opgaver skulle udliciteres frem mod 2013. Den nuværende regering har ikke meldt ud, om den vil fastholde eller ændre dette mål.

De ti kommuner, der indgår i undersøgelsen, er repræsentativt udvalgt blandt de 18 kommuner, som har udliciteret opgaver på hjælpemiddelområdet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udbud af hjælpemidler svarer sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger