02.12.2011 kl. 07.06

Misbrugssager kræver et rejsehold

Efter ny misbrugssag foreslår Børnerådets formand, at kommuner får bistand af et rejsehold af specialister

Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen foreslår, at der oprettes et rejsehold, som skal bistå kommunerne i misbrugssager.

- Jeg håber, at rejseholdet kan give kommunerne noget viden, som de tilsyneladende ikke har i dag, når der går for lang tid, inden de reagerer, siger hun til DR Nyheder.

Udspillet kommer efter at Nordjyllands Politi i går anholdt fire mænd, der er mistænkt for groft sexmisbrug af en kun 10-årig pige i Brønderslev.

Det skete på baggrund af en anmeldelse fra Brønderslev Kommune. I en kortfattet pressemeddelelse oplyser kommunaldirektør Søren Steensen, at pigen blev anbragt for mere end to år siden.

- Det er godt, at hun nu er blevet så tryg, at hun er begyndt at tale om de krænkelser, hun angiveligt er blevet udsat for. Det er Brønderslev Kommune, som står bag anmeldelsen til politiet, og vi arbejder tæt sammen med politiet i denne sag, siger kommunaldirektøren.

Tidligere indgreb

Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen mener, at et rejsehold med specialister kan være med til at sikre, at der bliver grebet tidligere ind og i bedste fald forhindre, at der sker overgreb.

- Vi mangler generelt uddannelse i at spotte seksuelle overgreb. Det kan et rejsehold være med til at råde bod på, mener hun.

 Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen støtter forslaget.

- Vi trænger til noget ekspertise, når vi bliver ved med at se ting, der går galt, siger hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Misbrugssager kræver et rejsehold Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger