23.08.2011 kl. 10.54

Nedrivningspulje er ikke nok

Millioner til nedrivning er ren staffage, mener forsker. Borgmester vil i stedet gøre op med sommerhusreglen

Det løser ikke udkantsområdernes problemer, at folketingspolitikerne nu vil sætte 100 millioner friske kroner af til at nedrive faldefærdige bygninger i de kommuner, der har tabt kampen om folkevandringen mod byerne. Det mener både en forsker og en borgmester.

- Det grundlæggende problem løser man ikke på denne måde. Man giver bare nogle penge, og så kan man altid hævde, at man trods alt har gjort noget, siger lektor Esben Munk Sørensen fra Institut for Planlægning ved Aalborg Universitet til Ritzau og fortsætter:

- Naboerne er glade, når der bliver revet en ruin ned, men når der samtidig kommer to nedrivningsklare bygninger et andet sted, er man jo ikke kommet længere, pointerer han.

Tyskere skal kunne købe hus på Lolland

Lolland er en af de kommuner, der er hårdest ramt af befolkningsflugten. Her ønsker borgmester Stig Vestergaard (S) sig også helt andre instrumenter end en millionpulje.

- Vi får en fast forbindelse til Tyskland og et tæt erhvervssamarbejde med tyskerne. Men på boligområdet må vi ikke samarbejde. Det er jo forrykt, siger han.

Stig Vestergaard lægger dermed op til et opgør med den omstridte sommerhusregel, der siden Danmarks indtræden i Det Europæiske Fællesskab har forhindret, at udlændinge køber fast ejendom i Danmark.

V: Puljen virker

Venstres landdistriktsordfører Jens Kirk ryster imidlertid ikke på hånden.

- Jeg er sikker på, det hjælper på den lange bane. Vi får fjernet nogle skæmmende bygninger, og på de steder kan vi få en meget pænere natur. Samtidig undgår vi at have tomme huse, hvor sociale tabere flytter hen. Så nedrivningspuljen skal fortsætte, siger han til Ritzau.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nedrivningspulje er ikke nok Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger