22.08.2011 kl. 06.07

S og SF løfter sløret for betalingsring

Bilisterne må hive op til 11.000 kroner op af lommen, mens passagererne i bus, tog og Metro sparer 40 procent på månedskortet

Socialdemokraterne og SF har nu - hårdt presset - lagt både udstrækningen af og prisen for at passere den planlagte betalingsring frem. Bilisterne kan komme til at slippe op til 11.000 kroner årligt for at passere ringen, der fysisk vil komme til at følge Ring 2.  

Dermed fik Venstre altså ikke ret i, hvor dyrt det ville blive for den enkelte. Partiet var i forbindelse med en kampagne nået frem til en pris på 18.000 kroner årligt.

- Vi har erkendt, at vi er nødt til at sætte en mere klar pris på, for selvfølgelig er det noget, familierne er interesserede i. Vi ender med en pris på 25 kroner pr. bil for at passere ringen i myldretiden. Det kan aldrig blive til 18.000 om året, fastslår Helle Thorning-Schmidt overfor Berlingske.

Markant billigere at tage det offentlige

Partierne lægger op til, at det skal være billigere uden for morgen- og eftermiddagsmyldretiden, mens det mellem kl. 21 og 05 skal være helt gratis at køre ind og ud af byen. Provenuet fra bompengene skal bruges til at sænke prisen på periodekort med 40 procent, mens klippekort bliver 25 procent billigere.

Transportminister Hans-Christian Schmidt (V) kalder den røde plan for ’uanstændig’.

- Det er som om, de slet ikke ved, hvad pendlere oplever i dag. Jeg bruger masser af kræfter på at gøre forholdene for pendlere bedre. Og så vilde lave en betalingsring, som de forventer vil presse endnu flere folk ind i de forvejen fyldte tog, siger han.

Hos DSB melder man sig imidlertid klar til at tage imod op til 50 procent flere passagerer, men understreger, at det forudsætter at der lejes eller købes nyt materiel.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S og SF løfter sløret for betalingsring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger