19.08.2011 kl. 11.58

Regeringen parat til at lukke regionerne

Flertallet er på plads. Nu skal to udvalg finde ud af, hvad der skal i stedet

Regionerne ser ud til at blive en parentes i danmarkshistorien.

Regeringen er nemlig blevet enig med Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas Møller om at nedlægge de fem regioner. Det erfarer Ritzau.

Partierne vil nu nedsætte to udvalg, der skal se på hvad og hvem, der skal afløse regionerne - et udvalg, der skal se på sygehusstrukturen og et andet, der skal se på hvem der skal overtage opgaverne.

- Vi har netop besluttet, at disse ekspertudvalg skal rådgive os, så vi får den mest effektive og ensartede patientbehandling. Det er jo hele formålet med øvelsen, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Regeringen er blevet klogere

Når regeringen nu vil nedlægge de regioner, som den selv indførte med strukturreformen i 2007, skyldes det ifølge finansministeren, at "vi er blevet klogere".

Siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerede idéen på Venstres sommergruppemøde i fredags har den været genstand for en del debat. Ikke mindst internt i Venstre, hvor både Birthe Rønn Hornbech og Britta Schall Holberg har luftet deres kritik.

Statsministeren har foreslået at erstatte regionerne med tre sygehusbestyrelser, men det er altså uvist om det bliver den model, der realiseres. Det er planen, at regionerne skal være afviklet inden næste regionsrådsvalg. De endelige detaljer vil først falde på plads efter folketingsvalget.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen parat til at lukke regionerne Felter med * skal udfyldes
 
Af: Per-Olof Johansson
http://per-olof.dk
Den 19.08.2011 kl. 13:28

Misforstået valgkamp

svar på: Regeringen parat til at lukke regionerne

En sådan vedtagelse lige op til et valg - som om valget er helt uden betydning og alt bare vil fortsætte som hidtil - mens alt tyder på det modsatte - er klokkeklart ressourcespild.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger