17.08.2011 kl. 06.42

Borgmestre vil have del i bompenge

Omegnskommuner på Vestegnen kræver modydelser for S og SF’s planer om en betalingsring rundt om København

S-borgmestre fra Københavns omegn kræver klar besked om S og SF’s planer om en betalingsring rundt om København.

- Sagen er så vigtig, at den kan koste stemmer ved det kommende folketingsvalg, advarer Brøndbys borgmester Ib Terp (S) ifølge Berlingske Tidende.

Han og hans kolleger fra Rødovre, Ishøj og Hvidovre reagerer, efter at den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt i sidste uge lovede at lade bilister fra Amager slippe for at betale, hvis de blot kører gennem København.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp fastslår, at også hans borgere skal tilgodeses, blandt andet i form af nye parkeringsanlæg.

- Det er urimeligt, hvis man ikke laver kompenserende ordninger for dem, der kommer ind i København hver dag. Det kunne være parkeringsanlæg, der betales af de penge, som kommer ind fra betalingsringen, siger han til avisen.

Også Rødovres borgmester Erik Nielsen forlanger investeringer for flere hundrede millioner kroner, allerede inden man indfører betalingsringen.

Indtægter er øremærket

Socialdemokraterne har endnu ikke kommenteret borgmestrenes krav. Ifølge SF’s transportordfører Pia Olsen Dyhr er der dog ikke planer om at bruge penge fra indtægter på bompenge til parkeringspladser.

- De to milliarder kroner, som bompengene skal indbringe, øremærkes til kollektiv trafik, fastslår hun over for avisen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre kræver besked om bompenge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger