15.08.2011 kl. 07.28

Næste gang er det kommunernes tur

Tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg mener, at Venstre underminerer det lokale folkestyre

Det decentrale folkestyre er alvorligt truet, og det er beskæmmende, at det er Venstre, der står bag truslen.  

Sådan lyder den krasse kritik fra en af partiets veteraner, formand for Folketingets Kirkeudvalg og tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg. Hun har derfor meddelt Venstres gruppeledelse, at hun under ingen omstændigheder kan stemme for en nedlæggelse af regionerne.  

- Næste gang bliver det kommunernes tur. Efter dagens argumentation fra Venstre, er meldingen: Nedlæg de folkevalgte råd og lad embedsmænd og fagfolk overtage styret, spår Britta Schall Holberg ifølge Ritzau.  

- Det er så den vej, Venstre nu har skibet sig ind på. Det er beskæmmende i en verden og en tid, der i den grad råber på demokratiske løsninger og ikke på embedssystemer, centralisme og fremmedgørelse, siger hun.  

Langt større problemer

Hun frygter, at nedlæggelsen af det regionale niveau vil give ringere velfærd for borgerne - simpelthen fordi afstanden bliver for stor. 

- Det er meningen med hele det folkevalgte system, at det skal afspejle de forskellige forventninger, de lokale borgere har, siger hun og påpeger samtidig, at timingen er helt gal. 

- Vi har økonomisk krise i hele verden, hungersnød i Afrika, danskerne er bange, og vi har enorme problemer, som skal løses. Og så bringer vi en strukturdebat på banen. Det er helt ude af proportioner, siger hun og minder om, at regionerne var Venstres egen opfindelse. 

Britta Schall Holberg var indenrigsminister under Schlüter-regeringen fra 1982 til 1986, men har også en fortid i kommunal- og amtspolitik. I 1970’erne var hun nemlig både byrådsmedlem i Holbæk og amtsrådsmedlem i Vestsjællands Amt. Hun genopstiller ikke ved det kommende folketingsvalg.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Næste gang er det kommunernes tur Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger