12.08.2011 kl. 07.43

DE: Nedlæg kommunerne

Regionerne bør overtage kommunernes opgaver, mener direktøren for Dansk Erhverv, Jens Klarskov

Der tegner sig et politisk flertal for at nedlægge regionerne, men ifølge brancheorganisationen Dansk Erhverv er det slet ikke vidtgående nok.

I stedet for at fjerne regionerne, bør man nedlægge kommunerne, mener direktør Jens Klarskov, hvis forening repræsenterer 20.000 virksomheder.

- Det er nu, vi har chancen for at erkende, at vores land måske er lige i overkanten af det overadministrerede. Vi har 104 forskellige administrative enheder, hvis vi tager stat, regioner og kommuner og lægger dem sammen, siger han til P1 Business.

Ifølge Jens Klarskov har de nuværende regioner en perfekt størrelse til at varetage de kommunale opgaver. Og hvis regeringen ikke tager skridtet nu, vil det ske i fremtiden, forventer han.

- Vi ser tit på os selv som et land, der skal have alt muligt. Men i virkeligheden er vi en lillebitte ø i det store europæiske hav. Vi har engang haft mange hundrede kommuner. Så kom vi ned på 275 og efter kommunalreformen 98. Hvis man spoler 30-40 år frem, så har vi nok kun fem-seks stykker, så hvorfor ikke diskutere det allerede nu, siger Jens Klarskov.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DE: Nedlæg kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger