11.08.2011 kl. 11.43

Borgere stemmer om nationalpark

Ærøboerne skal selv afgøre, om øen skal være med i en eventuel sydfynsk nationalpark

Lokale kræfter arbejder på at omdanne Det Sydfynske Øhav og tilhørende kyster til nationalpark. Midt i øhavet ligger Ærø, og det bliver op til øens indbyggere afgøre, om øens skal indlemmes i parken.

Økonomudvalget har besluttet at gennemføre en folkeafstemning om spørgsmålet. Afstemningen finder sted i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

- Jeg kan godt love, at vi har tænkt os at følge det ærøske svar, siger borgmester Karsten Landro (K) til Fyns Amts Avis.

Bestemmer over andres ejendom

Flere store lodsejere på Ærø har afvist idéen om en nationalpark, men nu bliver det altså op til alle borgere at afgøre sagen. Det glæder formanden for styregruppen bag Nationalpark Det Sydfynske Øhav, tidligere Ærø-borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S).

- Jeg håber, at vi i den kommende tid kan få fortalt ærøboerne, hvad en nationalpark virkelig er. Så skulle der være god baggrund for at vide, hvad der stemmes om, siger han.

Kun Venstre stemte imod at sende spørgsmålet ud til folkeafstemning. Der er ikke behov for en afstemning, når lodsejerne siger nej, fastslår partiets medlem af økonomiudvalget, Bent Juul Sørensen.

- Ved en folkeafstemning får borgerne mulighed for at bestemme over andres ejendom, konstaterer han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgere stemmer om nationalpark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger