04.08.2011 kl. 08.23

Kalder ny afgift korrupt

Butiksejerne i Køge vil ikke betale kommunen for at få lov til at stille skilte og stativer på fortovene

En ekstraregning på flere tusind kroner venter de forretningsdrivende i Køge, der fremover skal betale afgift til kommunen for at bruge fortovet foran deres butikker.

Men indehaverne har ikke tænkt sig at betale uden kamp. Der tegner sig en protestbevægelse mod den nye afgift, og tonen er hård.

- Jeg synes simpelthen, det er direkte erhvervsfjendtligt og sjofelt at gøre det sværere for erhvervslivet i en krisetid. Det er bunduartigt og amatøragtigt at Køge Kommune konstant eksponerer Køge for noget negativt, siger Otto Baumann, der ejer forretningen IT-setup, til Dagbladet Køge.

Klar til boykot

Flere butikker erklærer allerede nu, at de vil boykotte afgiften. Det gælder blandt andre Hi-Fi Klubben, hvor butikschef Jonas Carstensen har skrevet en harmdirrende mail til kommunen.

- Vi har ikke engang varer stående på gaden, men mener, at et par gadeskilte er nødvendige for at synliggøre vores eksistens. Hvordan kan vi skulle bøde op imod 20.000 kroner om året for et par skilte? Korrupt, skriver han.

Kan ende med politisag

Afdelingschef Bent Kirkegaard Petersen fra Køge Kommunes tekniske forvaltning afviser, at butikkerne skal betale for mere plads, end de bruger. Han konstaterer desuden, at restauranterne er vant til at betale for brug for fortove. Det skal de øvrige forretningsdrivende nu vænne sig til.

- Vi går ud fra, at folk er ærlige, men det bliver p-vagternes opgave at holde øje og tage stikprøver. Skulle der være nogen, der ikke overholder reglerne vil de få en høflig henvendelse, og skulle det ske flere gange vil man på sigt overveje andre tiltag. I værste fald kan det ende som en politisag, siger Bent Kirkegaard Petersen.

Køge Kommune forventer at tjene 1,2 millioner kroner årligt på de såkaldte skilteafgifter og udeserveringstilladelser.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kalder ny afgift korrupt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger