26.04.2011 kl. 06.54

Chefen belønner gode fejl

Ansatte skal ikke være så bange for at begå fejl, siger Københavns kultur- og fritidschef, der har indført en bonusordning

Ansatte skal ikke være bange for at tage en chance og derved risikere at begå en fejl.

Det er baggrunden for, at chefen for kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune Carsten Haurum kræver, at hans medarbejdere skal kunne præsentere mindst to gode fejl ved den årlige lønforhandling, hvis de skal gøre sig håb om at få udbetalt den maksimale bonus.

- Det her er en gimmick, som skal sætte fokus på den nul-fejls-kultur, der alt for længe har hersket inden for det offentlige. Den kultur gør de ansatte bange for at tage en chance, risikere noget uden at have orienteret chefen helt ned i detaljen, siger Carsten Haurum til P4 København.

Dårlige og gode fejl

En god fejl er ifølge kultur- og fritidschefen, hvor en medarbejder har taget et godt initiativ, som desværre ikke er lykkedes. Det giver altså ikke ekstra bonusløn at lave en dumme-fejl i regnskabet.

- Der var et år, hvor fejlene simpelthen var for dårlige, så ville jeg ikke udbetale hele summen. Men næste år gik det meget bedre, og det blev honoreret, forklarer han.

Ordningen med bonusløn for gode fejl har eksisteret de seneste 5-6 år.  Hvor store beløb, der præcist er tale om, vil chefen ikke ud med. Blot at det er nærmere 5.000 kroner end 500 kroner.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Chefen belønner gode fejl Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger