29.09.2010 kl. 07.58

Vil stoppe spekulation i valuta

DF vil have finansministeren til at bremse kommuners låntagning i schweizerfranc

Formanden for Folketingets Finansudvalg Kristian Thulesen Dahl (F) vil have sat en stopper for kommunernes valuta- og rentespekulation.

- Det er ikke kommunernes opgave at spekulere for borgernes penge. Derfor vil jeg bede finansministeren om at se på, hvordan kommunernes mulighed for at lave spekulation kan begrænses, siger han til Sjællandske Medier.

En tidligere undersøgelse har vist, at 33 kommuner har lånt tre milliarder kroner i schweizerfranc i perioden fra 2007 til 2009. Blandt de store låntagere er Faxe Kommune, der har en gæld på cirka 85 millioner kroner i schweizerfranc. Topscoreren er dog Vejle Kommune, der 1. januar 2010 havde en gæld på 454 millioner kroner i den udenlandske valuta. 

Ærgrer sig

Kristian Thulesen Dahl, der var medlem af økonomiudvalget i Vejle Kommune frem til 1. januar i år, ærgrer sig over kommunens store gældsætning i udenlandsk valuta.

- Det er jo nok noget, som primært er foregået i forvaltningens regi, men det kan godt ærgre mig i dag, at jeg ikke har gjort mere for at få bragt gælden ned, da jeg sad i Vejle Byråd.

Han tilføjer, at det overrasker ham, at omfanget er så stort, at det er omkring halvdelen af landets kommune, som laver rente- og valutaspekulation.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil stoppe spekulation i valuta Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger