02.09.2010 kl. 07.17

Vil stramme grebet om kommunerne

Dansk Folkeparti kræver, at regeringen fremover indgår individuelle aftaler med landets 98 kommuner

Med udsigt til nye budgetoverskridelser i kommunerne kræver Dansk Folkeparti, at alle kommuner fra næste år bliver sat under administration.

Partiets gruppeformand Kristian Thulesen Dahl mener, at de årlige forhandlinger mellem regeringen og KL skal sløjfes og erstattes med individuelle aftaler mellem finansministeren og de 98 kommuner.

- KL repræsenterer et kollektiv. Men enhederne i kollektivet, altså kommunerne, føler overhovedet ikke ejerskab til den aftale, vi laver med dem hvert år. De kan bare lade tingene skride, siger han til Politiken.

Vanvittigt forslag

Alle landets borgmestre mødes i dag i København for at diskutere udfordringerne med næste års økonomi. KL’s formand Jan Trøjborg (S) afviser på forhånd udspillet fra Dansk Folkeparti.

- Man hører mange vanvittige ting. Det er dog et af de mest vanvittige forslag, jeg har hørt i min tilværelse. Det er fuldstændig grotesk, siger han.

Også eksperter stiller sig tvivlende:

- Det lyder helt absurd. Men det passer fint med tendensen til centralisering, som har karakteriseret relationen mellem stat og kommuner under Fogh og Løkke. Det er ikke en god måde at håndtere budgetoverskridelserne på, siger professor og kommunalforsker Kurt Klaudi Klausen fra Syddansk Universitet til avisen.

Hverken finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) eller indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) vil kommentere forslaget. Ifølge Venstres kommunalordfører Erling Bonnesen vil partiet umiddelbart bevare det nuværende system.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil stramme grebet om kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger