15.10.2010 kl. 06.08

Kræver gældssanering efter Brixtofte

Et enigt byråd vil have indenrigsministeren til at finde en langsigtet løsning for Furesø Kommune

Med en gæld på 3,2 milliarder kroner mærker Furesø Kommune stadig efterveerne af de spektakulære investeringer i den gamle Farum Kommune.

Særreglerne i furesøaftalen, som blev indgået i forbindelse med kommunesammenlægningen, er ikke nok at afbøde konsekvenserne af kæmpegælden, mener byrådet. Derfor appellerer man nu til indenrigsminister Bertel Haarder (V) om hjælp i forbindelse med genforhandlingen af aftalen.

- Vi har brug for en sanering af vores gæld, så vi kan få skabt en bæredygtig økonomi på den lange bane. Samtidig vil vi gerne finde en god løsning på den fremtidige anvendelse af Flyvestation Værløse - en løsning, som gavner kommunen, og som kan være med til at udvikle regionen, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Højere tilskud

Byrådet har selv flere bud på en løsning af kommunens problemer. Blandt andet foreslår Furesø-politikerne, at staten overtager den del af kommunens finansielle forpligtelser, som ligger ud over, hvad en tilsvarende kommune har.

Et andet forslag går på at hæve særtilskuddet til kommunen fra de nuværende 55 millioner kroner til 125 millioner årligt frem til 2029, hvor lånene udløber.

- Det er afgørende for kommunen, at der findes en hurtig og langsigtet løsning på kommunens problemer, og vi har tillid til, at embedsmændene hurtigt vil kunne konkretisere de to alternative kompensationsmodeller, som er angivet ovenfor, og som et samlet byråd i Furesø Kommune vil kunne stå bag, lyder det i brevet til ministeren.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kræver gældssanering efter Brixtofte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger