16.11.2010 kl. 09.02

Netværk skal flytte børn

KL vil hjælpe kommunerne med at flytte børn væk fra specialundervisningen. Et nyoprettet netværk skal dele viden

Specialundervisning skal fremover kun gives til børn, der kræver så meget støtte, at de skal på specialskole, mener KL.

Derfor opretter foreningen nu et kommunalt netværk for at styrke arbejdet med inklusion i undervisningen.

- Interessen har været meget stor. Det viser, at der er en stor lyst og vilje hos kommunerne til at arbejde med det her område, siger konsulent Jan Larsen.

Stor interesse

Efter planen skulle otte kommuner øst for Storebælt og otte kommuner vest for Storebælt udgøre Inklusionsnetværket, men allerede i løbet af de første par uger har 21 kommuner meldt sig til at deltage i netværksarbejdet.

Jan Larsen regner med, at alle interesserede kommuner kan deltage i projektet, enten i anden omgang eller i et ekstra netværk.

Kommunerne, der deltager i netværkssamarbejdet, skal i løbet af de næste seks måneder udarbejde en status for arbejdet for inklusion. Sideløbende bliver der afholdt fire møder, hvor de 16 kommuner kan sparre og dele viden.

Handleplaner 

Projektet munder ud i en handleplan i hver kommune for, hvordan almenundervisningen kan styrkes, og hvordan færre elever bliver udskilt til specialundervisning.

Projektet kører indtil næste år, og i løbet af 2011 vil der være opfølgende undersøgelser og netværksmøder med de kommuner, som deltager.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Netværk skal flytte børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger