09.11.2010 kl. 10.25

Nej tak til ekstra arbejdstid

Kvindelige pædagoger og sygeplejersker er ikke interesseret i at arbejde en time mere om ugen

S og SF’s plan om, at vi skal arbejde 12 minutter mere om dagen, møder ikke den store opbakning blandt offentligt ansatte kvinder.

En ny undersøgelse fra AKF viser, at især de kvindelige pædagoger og social- og sundhedsassistenter ikke har lyst til at gå op i arbejdstid.

Kun 26 procent af kvinderne i BUPL og 38 procent af kvinderne i FOA vil arbejde en time mere, hvis de bare får deres normale timeløn for det. Hvis de får overtidsbetaling, siger halvdelen af kvinderne dog ja.

- Langtfra alle vil arbejde en time mere til deres nuværende timeløn. Især kvinder på fuld tid, småbørnsforældre og medarbejdere, der nærmer sig pensionsalderen, er ikke særligt villige til at arbejde mere, siger seniorforsker i AKF, Nicolai Kristensen.

Vil have mere i løn

Ifølge undersøgelsen vil kvindelige pædagoger, der forventer at gå på pension inden for de næste seks år, have 20 procent mere i løn for at arbejde en time ekstra end deres kolleger.

Kvindelige pædagoger med børn i alderen 0 til fem år vil have over 30 procent mere i løn for at arbejde en time ekstra om ugen.

 

 

 

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nej tak til ekstra arbejdstid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger