01.11.2010 kl. 06.05

Klar besked om begravelser

Socialministeren vil have fastslået, hvilken myndighed der har ansvaret for at efterlyse pårørende efter et dødsfald

Socialminister Benedikte Kiær (K) vil have en fast procedure for, hvordan myndighederne håndterer efterlysninger af pårørende.

Hun reagerer på baggrund af flere historier i medierne, hvor pårørende kritiserer myndighederne for at svigte, fordi de ikke har orienteret dem om et familiemedlems begravelse.

- Der må være en fast procedure for, hvordan man skal håndtere disse sager. Jeg synes, at det lyder helt grotesk. Det må være noget af de mest ubehagelige, man kan blive udsat for. Når kommunerne ikke selv kan finde ud af at lave klare retningslinjer, så må vi kigge på det, siger hun til Berlingske Tidende.

Uklar ansvarsfordeling

Også Venstre og Dansk Folkeparti vil have klarere instrukser. Partierne mener, at det er uklarhed i ansvarsfordelingen mellem politi, kommuner, hospitaler og Skifteretten, når pårørende til afdøde efterlyses.

- Det er vigtigt, at vi får at vide, hvilke opgaver de enkelte myndigheder skal påtage sig, og vi vil have, at det bliver udført på en mere stålfast måde, end det sker i dag, siger Dansk Folkepartis ordfører Peter Skaarup til avisen.

Skifteretten har tidligere fortalt i en sag fra København, at de ikke efterlyste pårørende, når arven var mindre end 38.000 kroner. Men i en sag fra Maribo var arven helt oppe på 400.000 kroner, og alligevel skete der ikke noget, skriver Berlingske Tidende søndag.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Klar besked om begravelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger