Foto: Lars Horn/Baghuset
Foto: Lars Horn/Baghuset
19.03.2010 kl. 13.00

Trøjborg er klar til kamp

Jan Trøjborg er som ventet ny formand for KL. Erik Fabrin fortsætter som næstformand

Et nyt makkerpar er klar til at tale de danske kommuners sag. Jan Trøjborg (S) skal helt som ventet stå i spidsen som KL i de næste fire år, mens den hidtidige formand Erik Fabrin (V) træder et skridt tilbage og bliver næstformand.

Den nye KL-tops første og største opgave bliver at forhandle de økonomiske rammer for kommunerne på plads med regeringen. Der er lagt op til drøje forhandlinger, men Jan Trøjborg er klar.

- Det er klart, at med de stramme rammer, som regeringen har lagt, bliver det ekstremt svært at få en ordentlig aftale på plads. Men vi har en stor opgave, vi skal løse, og det vil kommunerne være med til, fastslår han.

Foruden Fabrin og Trøjborg udgøres KL-bestyrelsens formandskab af Lars Krarup (V), Jane Findahl (SF) og Erik Nielsen (S). 

De to sidstnævnte ventes og at blive formænd for deres respektive udvalg, når disse konstituerer sig - Findahl for børne- og kulturudvalget og Erik Nielsen for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget.

Michael Ziegler (K) ventes at forsætte som formand for KL's løn- og personaleudvalg, mens social- og sundhedsudvalget og teknik- og miljøudvalget ventes at vælge henholdsvis Anny Winther (V) og Martin Damm (V) som formænd. Endelig forventes Jan Boye (K) at overtage formandsposten i internationalt udvalg.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trøjborg er klar til kamp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger