Foto: Lars Horn/Baghuset
Foto: Lars Horn/Baghuset
18.03.2010 kl. 15.05

Fabrin: Vi er trætte af at sammenligne

KL´s Erik Fabrin kalder det latterligt, at regeringen vil have kommunerne til at gøre som de bedste

Det nytter ikke noget altid at spejle sig i nabokommunens succeser. KL´s afgående formand Erik Fabrin (V) er træt af, at regeringen forlanger, at kommunerne skal lære af de bedste kommuner, når der skal effektiviseres.

Kommunerne har vidt forskellige forudsætninger, og selv om de kan lære af hinanden, kan man ikke umiddelbart sammenligne dem, påpeger han.

- Det ville være tilsvarende latterligt, hvis jeg sagde, at den dårligste del af erhvervslivet skulle være lige så produktiv som den bedste del, siger Erik Fabrin.

Han mener, at regeringens udmeldinger skader forventningerne til serviceniveauet i kommunerne.

- Argumentationen med at sammenligne kommunerne med hinanden er farlig, fordi krisens alvor så ikke går op for borgerne, hvis de tror, man bare kan grave dybere i kommunekassen for at løse problemerne ved at sammenligne med nabokommunen, forklarer han.

Formanden greb et eksempel fra Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarders (V) tale tidligere på dagen, hvor ministeren påpegede vigtigheden i, at kommunerne sænker sygefraværet blandt de ansatte.

- Ministeren nævner eksemplet med sygefravær. Vi skal ikke skubbe for meget til den vogn, der gør, at alt skal være lige i kommunerne. Tendensen til sygefravær er forskellig rundt om i landet, forklarer Erik Fabrin.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fabrin: Vi er trætte af at sammenligne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger