18.05.2010 kl. 06.31

Kommuneaftale er i fare

Finansministeren truer med skrappere sanktioner, hvis kommunerne overskrider budgetterne

Forud for økonomiforhandlingerne i næste uge truer finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kommunerne med hårdere sanktioner, hvis de ikke overholder de aftaler, som indgås.

- Hvis aftalerne bare skrider, og der ikke er nogen vilje til at løse det fra kommunernes side, så glider vi automatisk over i en model, hvor det er Folketinget og regeringen, der fastsætter hver enkelt kommunes økonomiske vilkår, siger finansministeren til Politiken og fortsætter:

- Vi har set overskridelser så mange gange, at man må ransage sjæl og nyre for at se, om det her system holder.

Claus Hjort Frederiksen nævner muligheden for at regulere kommuneskatten og bloktilskuddet efter, om kommunerne overholder budgetterne eller ej.

KL’s formand Jan Trøjborg (S) siger i en kommentar, at det vil være i finansministerens interesse at beholde det nuværende aftalesystem.

- Ellers vil vi opleve 98 kommuner, der vil kæmpe hver deres sag. Det vil blive uoverskueligt, og kommunerne vil blive styret så stramt, at der ikke er frihed til at søge de bedste løsninger, siger han til avisen.

Nye tal fra Danmarks Statistik, der offentliggøres i dag, ventes at vise, at kommunerne overskred budgetterne i 2009 med op mod fem milliarder kroner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuneaftale er i fare Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger