11.05.2010 kl. 08.02

Kommuner jagter skattemilliarder

Kommunerne kræver handling for at få inddrevet de syv milliarder kroner, som de har til gode hos borgerne

Skats manglende evner til at inddrive de syv milliarder kroner, som kommunerne har til gode hos borgere og virksomheder, vil blive et højt prioriteret emne under de kommende økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL.

 - Nu forlanger vi simpelthen handling. Vi kan ikke leve med, at kommunernes restancer bare stiger og stiger, uden at vi selv har mulighed for at rette op på det, siger KL’s næstformand Erik Fabrin (V) til KL’s nyhedsbrev Momentum.

 Han hæfter sig ved, at der allerede ved sidste års økonomiforhandlinger med regeringen blev aftalt, at Skats restanceinddrivelse skulle forbedres. Alligevel fortsætter borgernes restancer med at vokse.

 I alt har kommunerne ifølge en undersøgelse fra KL 10,9 milliarder kroner til gode hos borgere og virksomheder. En del af regningerne er dog endnu ikke oversendt til Skat. Det skyldes ifølge kommunerne blandt andet, at det i stedet udnytter lovens mulighed for at indgå betalingsaftaler, fordi de har mistet tilliden til, at Skat kan indkræve pengene.

Ifølge skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har Skat haft fokus på at optimere inddrivelsen gennem en anden organisering. Rammerne skulle derfor ifølge ministeriet være i orden, men især finanskrisen har gjort det vanskeligt at inddrive pengene.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner jagter skattemilliarder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger