21.06.2010 kl. 08.44

Vred over regional millionregning

Slagelse Kommune skal betale 22,5 millioner kroner tilbage til Region Sjælland. Groft, siger borgmesteren

Region Sjællands bygninger i Slagelse er ikke nær så meget værd som først antaget. Efter en klage fra regionen har Skat sat vurderingen af blandt andet Slagelse Sygehus voldsomt ned, og koster nu Slagelse Kommune dyrt.

Efter nedskrivningen af ejendomsvurderingerne for 2008, 2009 og 2010 skal kommunen betale 22,5 millioner skattekroner tilbage til regionen. Pengene er allerede betalt, men det skete ikke med borgmester Lis Triblers (S) gode vilje.

- Det er en grim sag og en økonomisk bet for os. Jeg synes, det er groft, at vi ligefrem skal efterbetale penge fra tidligere år, siger hun til Sjællandske.

Snydt ved køb

Slagelse Kommune har bedt KL om at gå ind i sagen.

- Mit håb er da, at sagen på en eller anden måde kan betyde, at vi får nogle flere penge fra staten. De manglende 22 millioner kroner gør det jo ikke nemmere at få budgettet til at hænge sammen til næste år, uden alt for store besparelser, siger Lis Tribler.

De faldende ejendomsværdier får også borgmesteren til at frygte, at kommunen har betalt for meget for de mange institutioner, den har overtaget fra Region Sjælland.

- Vi må spørge os selv, om vi blev snydt, da vi i forbindelse med kommunesammenlægningen overtog og betalte for bygninger, som havde tilhørt det tidligere amt. Disse bygninger må jo på det tidspunkt have været vurderet alt for højt, påpeger hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vred over regional millionregning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger