21.06.2010 kl. 08.20

Kommunale penge i risikable aktier

Forgældede kommuner har milliarder af kroner stående i lånepapirer, der kan medføre store tab

Danske kommuner gambler med pengene, når de binder milliardbeløb i spekulative lånepapirer, der kan udløse udgiftsstigninger og omfattende tab.

Ifølge en kortlægning af kommunernes økonomi, foretaget af ugebrevet Mandag Morgen, har de 20 mest forgældede kommuner placeret 11,8 milliarder kroner i risikofyldte finansielle instrumenter, eksempelvis de såkaldte rente-swaps, der med kort varsel kan påføre trecifrede milliontab.

En af kommunerne er Furesø, der har swap-aftaler for 2,4 milliarder kroner. Det ville koste kommunen 322 millioner kroner, hvis de skulle indfris nu.

- Hvis vi skulle indfri vores swaps i dag, skulle vi op med en del millioner kroner. Hvis vi ikke skal indfri dem, så har det ikke den store betydning. Det er ligesom med en aktie, hvor det ikke betyder det store, at kursen går op og ned, så længe du ikke skal sælge den, forklarer kommunaldirektør til Michael Schrøder til Mandag Morgen.

Ifølge ugebrevet overvåger hverken Indenrigsministeriet, Finansministeriet, Finanstilsynet eller Nationalbanken udviklingen i kommunernes lånepraksis

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunale penge i risikable aktier Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger