15.07.2010 kl. 08.13

Sundt med en fyringsrunde

Borgmester Jørn Petersen fra Kolding kalder fyringsrunder en sund øvelse, der skærper en kommune

Flere hundrede kommunalt ansatte har allerede mistet deres job i år, og yderligere hundreder vil være uden job inden året er omme.

Men det er ikke ensbetydende med mindre service, mener man i flere kommuner. Ifølge Kolding-borgmester Jørn Petersen (V) er en fyringsrunde med til at skærpe en kommune.

- Det er absolut en sund øvelse, at man ikke bare kan hæve skatten, men bliver nødt til at kigge på, om man gør tingene på den rigtige måde, siger han til Information.

I Kolding Kommune skal der spares 30 millioner kroner i både 2011, 12 og 13 som et resultat af regeringens krav om nulvækst.

Kan blive for voldsomt

Borgmesteren medgiver dog, at besparelserne også kan blive for voldsomme og gå ud over serviceniveauet.

Sådan gik det for eksempel for Jørn Pedersens forgænger i borgmesterstolen, Per Bødker Andersen (S), der måtte fyre 400 medarbejdere på grund af en omfattende gæld.

- Man kan ikke effektivisere for 200 millioner kroner i ét hug. Det kunne mærkes på serviceniveauet, siger Jørn Pedersen.

Effektivisering skal ske løbende

Kommunaldirektør Mogens Hengsvad fra Gribskov Kommune er ikke helt enig i, at sparerunder er med til at trimme organisationen, for effektiviseringen skal foregå løbende, mener han.

Alligevel Mogens Hengsvad ikke, at kravet om nulvækst kun er af det onde.

- Man kan ikke sige sig fri for, at byrådene har været vant til at kunne bruge mere og mere fra år til år, og så har man lagt lidt ekstra på de områder, man syntes trængte til det. Det er så stoppet nu, og nu gør vi regningen op, siger han.

Gribskov Kommune forventer at sige farvel til 140-150 medarbejdere i år, der til sammen udgør 125 årsværk.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sundt med en fyringsrunde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger