07.01.2010 kl. 06.02

Kritik af gratisprogrammer

Skiftet fra Microsoft Office til OpenOffice møder kritik fra eleverne i Lyngby-Taarbæk Kommune

De gratis OpenOffice-programmer er ikke lige så populære blandt eleverne i Lyngby-Taarbæk Kommune, som de var hos den nyligt aftrådte borgmester Rolf Aagaard-Svendsen (K).

Programmer, som blev indført i skolerne i efteråret, er nemlig ikke lige så gode som Microsofts programmer, mener eleverne, hvilket de gør opmærksom på i et åbent klagebrev til kommunens borgmester og it-chef.

- På Virum Skole, og mange andre skoler i kommunen, oplever vi børn (og mange lærere) store problemer med OpenOffice-programmerne, skriver eleverne ifølge Det Grønne Område.

- For det første synes vi, at det er et kæmpe problem, at vi aldrig har lært at bruge programmet, og især fordi niende klasserne skal til eksamen i et program, de ikke kender, og ikke ved hvordan man skal bruge. En løsning kunne måske være at give os elever et kursus i, hvordan vi skal bruge programmerne. Det får andre jo, når de skal lære et nyt program at kende, fortsætter de.

Det står i skarp kontrast til Rolf Aagaard-Svendsen udmelding, da programmerne blev indført.

- Der er mange fordele ved det her, blandt andet at det er gratis. Systemet er fuldt på højde med kommercielle systemer, sagde han.

Eleverne beskriver også problemer med at hente eksempelvis en dansk stil, som er skrevet derhjemme i Microsoft Word, over i OpenOffice på skolen. Det bliver layoutet rodet og dårligere af, hvilket er et problem, når der også gives karakterer for orden.

De årlige besparelser, som kommunen redder i hus med de gratis programmer, er på 170.000 kroner, oplyser dens it-afdeling.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kritik af gratisprogrammer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger