03.02.2010 kl. 12.33

Hvem har plads til vindmøller

Miljøministeriet efterlyser kommuner, der vil stille jord til rådighed for mølleproducenternes test

God plads, frisk vind og langt til nærmeste nabo.

Sådan lyder beskrivelsen af det perfekte areal til test af nye, store vindmøller. Kommuner med jord, der passer til beskrivelsen, opfordres nu til at hjælpe Miljøministeriet og vindmølleproducenterne.

Efterlysningen af egnede testarealer kommer efter oprettelsen af det nationale testcenter for vindmøller i Thy. De nye testcentre skal producenterne selv købe, forklarer miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Han håber, at flere kommuner vil byde ind.

- Regeringen ønsker at bevare vindmølleindustrien i Danmark, og det betyder, at den skal have mulighed for at forske og udvikle sig i takt med fremtidige behov. Jeg håber, at mange kommuner vil være interesserede i at være med i denne højteknologiske udvikling og forsøge at finde arealer til fabrikanttestpladserne, siger ministeren.

- Når det lykkes, og med det planlagte nationale testcenter i Thy, så har vi gjort alt, hvad vi planlægningsmæssigt kan for at sikre grønne jobs og Danmarks førerposition på vindmøller, konstaterer han.

I alt skal der findes plads til 15-20 testmøller. Kommunerne kan komme med forslag til testpladser frem til den 19. marts 2010, hvorefter forslagene vil blive vurderet af By- og Landskabsstyrelsen.

På styrelsens hjemmeside kan kommunerne hente kort, der beskriver kravene til testpladserne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hvem har plads til vindmøller Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger