29.12.2010 kl. 11.43

Viceborgmester forlader DF

Dansk Folkeparti mister prominent byrådsmedlem i Herning. Flygtningedebatten har taget overhånd, siger Birgit Jonassen

Dansk Folkeparti mister en af sine mest prominente byrådspolitikere.

Herning 1. Viceborgmester Birgit Jonassen har meddelt sit parti, at hun træder ud for at blive løsgænger fra 1. januar. Desuden har hun orienteret sin borgmester Lars Krarup (V) om beslutningen.

- Jeg beklager meget over for mine vælgere, at jeg forlader DF, men jeg føler efterhånden, at der er for meget i den førte politik, der ikke harmonerer med mine holdninger, siger Birgit Jonassen.

- Vi har en god socialpolitik og familiepolitik. Dette samt sundhedspolitikken har jeg kæmpet for i snart ni år. Men det er lige meget hvad. For hver gang er det er flygtninge- og indvandrerdebatten, der fylder det hele, siger hun til Danske Kommuner.

Hun tilføjer, at beslutningen har været svær, for Dansk Folkeparti er det eneste parti, som hun nogensinde har været medlem af siden 1997.

Valgt siden 2001

Birgit Jonassen blev valgt til byrådet i Herning i 2001 og det er hendes anden periode som viceborgmester. Desuden har hun været medlem af regionsrådet frem til sidste valg.

Siden valget i 2009 har ni byrådspolitikere forladt Dansk Folkeparti og er dermed det parti, der har mistet flest byrådsmedlemmer. Birgit Jonassen bliver det tiende.

- Én af årsagerne kan være, at de føler som jeg, at flygtninge- og indvandrerpolitikken fylder for meget, siger hun.

Hun understreger, at beslutningen om at forlade Dansk Folkeparti ikke kommer til at påvirke hendes poster i Herning Byråd, blandt andet som formand for børne- og ungeudvalget og medlem af kultur- og fritidsudvalget.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Viceborgmester forlader DF Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger