14.04.2010 kl. 14.11

Nyborg tjener 140 millioner

Mens andre kommuner sparer, regner Nyborg med at tjene 140 millioner kroner på aktier

Flere kommuner vånder sig over besparelser i den kommende tid, men i Nyborg glæder borgmester Erik Christensen (S) sig til at investere op mod 140 millioner kroner i nye skoler, idrætsfaciliteter og ældreplejen. 

Borgmesteren forventer nemlig, at et flertal i byrådet vil vedtage at sælge kommunens aktier i energiselskabet DONG ENERGY.

- Min fornemmelse er, at alle i byrådet er enige om, at de penge, vi får frigivet, skal bruges til fremtidsinvesteringer, forklarer borgmesteren til Danske Kommuner.

Pengene fra salget skal afvikle en del af kommunens gæld, og det betyder, at der bliver flere penge tilovers, som ellers skulle være brugt på renter og lån. Borgmesteren vurderer således, at indtægten fra aktierne vil være omkring 140 millioner.

Pengene falder på et tørt sted, og det er nu op til byrådet at træffe den endelige beslutning om salget i maj. Erik Christensen regner dog stærkt med, at salget bliver til noget, og har derfor allerede en ide om, hvad pengene skal gå til.

- I den situation, vi står i nu, hvor vi har brug for noget kapital til investeringer, er det vigtigt, at pengene ikke bruges til drift, for så er det ligesom at tisse i bukserne, siger han.

- De skal bruges til at investerer i mursten, således at vi i første omgang kan skyde penge i skoler, plejehjem og idrætsanlæg. Jeg tror på, at hvis vi får videreudviklet vores servicetilbud, kan vi blive den kommune på Fyn med størst befolkningstilvækst om nogle år, forudsiger borgmesteren.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyborg tjener 140 millioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger