23.09.2009 kl. 14.55

Brandmænd forærer kommune båd

Ribe Brandvæsen har samlet 130.000 kroner ind til helt ny redningsbåd, som Esbjerg Kommune ikke selv har kunnet finansiere

Nødstedte på åer, søer og i de kystnære områder i Esbjerg Kommune får nu en hjælpende hånd fra reddere på en helt ny redningsbåd. Ribe Brandvæsen overtog ved årsskiftet opgaven efter Falck. Brandmandsforeningen var ikke tilfreds med den 30 år gamle båd og startede derfor en indsamling til en nyere version.

Fredag præsenterer foreningen den nye båd, der har en værdi på 130.000 kroner.

- 30.000 kroner kommer faktisk direkte fra vores foreningskasse. Vi har samlet penge ind gennem brandvagter, rengøring af skoler og et åbent hus arrangement. Derudover har vi kunnet overtale 30 sponsorer fra Ribes erhvervsliv til at donere ikke mindre end 80.000 kroner, siger formand for Ribe Brandmandsforening Kjeld Tauman.

Borgmester Johnny Søtrup (V) sætter pris for redningsmandskabets ekstraordinære indsats.

- Det er virkelig et prisværdigt initiativ Ribe Brandmandsforening har ydet her. Man har sat sig et klart mål, og ved hjælp af en ekstra indsats og et stort økonomisk bidrag fra Ribes erhvervsliv er det lykkes at få købt en ny båd, som er topmoderne og har alt nødvendigt udstyr til at hjælpe mennesker i nød, siger han.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Brandmænd forærer kommune båd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger